Wat is NLP?

Wat is NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)?

Interessant? Deel het artikel met jouw netwerk!

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en wordt ook wel de wetenschap genoemd die zich bezighoudt met het bewust maken van onbewuste processen.

Neuro

Neuro betekent dat ons denken, doen en voelen wordt bepaald door ons neurologisch apparaat, ons brein.

Linguïstisch

Linguïstisch wil zeggen de wijze waarop we communiceren met onszelf of anderen. Zowel verbaal als non-verbaal.

Programmeren

Programmeren houdt in dat door het anders leren aansturen van ons brein, we in staat zijn om het leven van onszelf en anderen te veranderen.

Coaching met NLP modellen en technieken helpt je om meer inzicht te krijgen in de manier waarop je dingen doet. Het gaat over het (terug) vinden van de hulpbronnen die je zelf al in je hebt. Denk hierbij aan zelfvertrouwen, kracht, innerlijke rust of mentale balans.

Het is goed om af en toe even stil te staan in je leven. Veel dingen die we doen en denken worden na verloop van tijd een “gewoonte”. We leven dan als het ware op de automatische piloot. Dat geldt ook voor de manier waarop we met anderen communiceren. Onze overtuigingen, normen, waarden, (culturele) achtergrond en ervaringen spelen hier een grote rol in.

Tijdens de coaching werken we samen aan het wegnemen van onbewuste blokkades, zoals niet- helpende gedachten, beperkende overtuigingen of negatieve emoties. En tegelijkertijd werken we aan het bereiken van doelen, vergroten van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van positieve emoties.

Want… Als je blijft denken zoals je dacht en blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg.

Meer lezen

Overzicht kwijt, druk hoofd, uit balans of overspannen?

Wat is Motiverende Gespreksvoering?

Wat is Motiverende gespreksvoering? Motiverende Gespreksvoering is een manier van gesprekken voeren waarin het gaat over jouw veranderwens. Denk hierbij aan afvallen, stoppen met roken,

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *