Over mij

Leuk je te leren kennen!

Hi, ik ben Miriam Greeve, getrouwd en moeder van een bijzonder slimme, vrolijke en zelfstandige dochter (1998). 

Ik gun iedereen de regie over zijn of haar leven. Iedereen weet diep van binnen zelf heel goed de oplossingen voor zijn eigen problemen. Jij dus ook! Het is mijn missie om jou te leren zelf de regie te nemen over jouw brein. Jij bent een uniek individu en verdient daarom de coaching waar jij beter van wordt.
Over Miriam Greeve - Coach bij K-individu & Bureau MIR-Mind in Reset

Mijn verhaal

Mijn passie om anderen vooruit te willen helpen in het leven, heeft eigenlijk altijd als een rode draad door mijn leven gelopen.

Na mijn opleiding heb ik 8 jaar in de kinder- en jeugdzorg gewerkt. Vervolgens maakte ik in 1997 de stap naar het bedrijfsleven. Hier ging mijn ambitieuze vlammetje branden. Ik kreeg veel kansen om mij verder te ontwikkelen binnen de organisatie en al die toffe functies greep ik met beide handen en vol enthousiasme aan.

Ik vond het heerlijk om zo met mijn werk en carriere bezig te zijn. Ik wisselde van werkgever en kwam bij een grote Internationale organisatie terecht, waar ik als leidinggevende in contact kwam met veel verschillende mensen, wensen en behoeften.

In de loop der tijd werd de druk van de organisatie steeds hoger, de dagen langer en ook mijn eigen lat legde ik steeds iets hoger. Ik vergat aandacht te geven aan mijzelf en aan de balans in mijn leven.

Het gevolg was dat ik slechter ging slapen, veel onrust ervaarde, snel mijn geduld kon verliezen, zaken ging vergeten en eigenlijk ook minder goed ging functioneren.

Kortom, ik voelde mij niet prettig en het ging niet goed met mij. Dit moest anders. Ik nam het heft in eigen handen en gooide volledig het roer om.

Die dag heb ik tijdens een vergadering de handdoek in de ring gegooid. Vervolgens ben ik naar huis gereden en nooit meer teruggegaan. Ik nam ontslag.

Coaching voor volwassenen in Almere

Volle hoofden-coach

Ik had onvoldoende voor mezelf gezorgd en het resultaat was dat ik overspannen thuis zat. Na een pittig jaar van herstel, werd ik langzaam weer mezelf. Hier ontstond mijn “volle hoofden- coaching idee” waarbij ik anderen wil helpen de mentale chaos te transformeren naar mentale ordening.

Dit is onder andere het moment geweest waar mijn passie is ontstaan om mensen zoals jou en mij te behoeden voor het gedoe in hun hoofd.
Dat was de start van mijn nieuwe leven als coach.

Als ik eerder naar de signalen in mijzelf had geluisterd en op tijd aan de bel had getrokken, dan had dit niet op deze manier hoeven gaan. En als iemand mij en mijn struggles had gezien, dan waren we misschien wel op tijd geweest om uitval te voorkomen.

Daarom leer ik groot, klein, jong en oud om hun volle en drukke hoofd op te ruimen. Om rust te creëren in de chaos en weer zelf de regie in handen te nemen over de gedachten, emoties, wensen, behoeften en doelen. Want als je die tool in handen hebt, kun je een heleboel gedoe voorkomen!

Het is mijn missie te voorkomen dat jij, net als ik, de regie kwijt raakt en zo lang moet zoeken om weer bij jezelf terug te komen.

Mijn missie

Ik ben groot voorstander van preventieve coaching. Preventieve coaching helpt voorkomen dat iemand door het ervaren van stressverschijnselen of een te hoge werkdruk voor langere tijd uitvalt. 

Ik geloof in de menselijke APK een regelmatige korte “onderhoudsbeurt”, die, net als bij een auto, op tijd zorgt voor olie in de gevoelige onderdelen, zodat alles gesmeerd blijft en niet oververhit raakt. Dit hebben wij als mensen ook nodig; een regelmatige portie onderhoud van ons bestaan, zodat ons motortje op de best mogelijke manier blijft draaien. Pleeg jij regelmatig onderhoud, dan voorkom je dat je hoofd volloopt, je opbrandt of dat je in een neerwaartse spiraal terecht komt.

Ik heb zelf de regie in handen genomen over de dingen die zich in mijn hoofd afspeelden. Door te begrijpen hoe het in mijn eigen hoofd werkt, heb ik de oplossingen gevonden.

En ik geloof dat jij dat ook kan. Daarom wil ik jou leren hoe jij, net als ik, zelf de regie kunt nemen over jouw brein.

Omdat (jij) het ook anders kan!

Mijn rugzak met kennis

Voor mijn start als coach heb ik met veel plezier de volgende opleidingen gevolgd:

Opleidingen

Vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen met coach Miriam Greeve

Cursussen

Door diverse cursussen te volgen, blijf ik mijn leven lang leren. Hierbij volg ik alle nieuwe ontwikkelingen om jou zo goed mogelijk te helpen.

Kwaliteitskenmerken