Wat is de MatriXmethode nou?

Coaching op locatie in Almere | K-individu & Bureau MIR-Mind in Reset

Interessant? Deel het artikel met jouw netwerk!

Met de inzet van de MatriXmethode leer je op welke manier jij zelf (weer) overzicht in je hoofd kunt creëren, emoties kunt verwerken of de emotionele lading van een angst of trauma’s kunt neutraliseren.

De MatriXmethode wordt ingezet bij:

Iedereen maakt in zijn leven leuke en minder leuke dingen mee. Een aantal van deze ervaringen sla je op in jouw lange termijn geheugen. De beleving van deze ervaringen kan van invloed zijn op:

Met de MatriXmethode stellen we korte vragen. Deze vragen richten zich op de zintuigen die jij hebt gebruikt om de ervaringen in je eigen herinnering op te slaan. Je kunt hierbij denken aan welk beeld je hebt, welke gedachte of welk gevoel je krijgt als je denkt aan een bepaalde gebeurtenis.

Hoe werkt de Matrixmethode?

In tegenstelling tot veel andere methodes of therapieën, gaat de MatriXmethode niet in op de inhoud van het ontstaan van een probleem, maar alleen op de strategie van jouw beleving ervan.

De feiten veranderen we niet, feiten blijven feiten. Wat wel veranderd kan worden, is de manier hoe jij dit nu ervaart: je gevoelens, je gedachten en alle zintuigen die van invloed zijn op hoe jij je voelt.

De MatriXmethode maakt helder wat er in je hoofd omgaat. Bovendien komt hierdoor naar boven welke zintuigen jij onbewust gebruikt (hebt) om ervaringen en informatie op te slaan. Zodra je je hiervan bewust bent, kun jij zelf de lading van negatieve gevoelens, gedachten en ervaringen neutraliseren. Op die manier leer je zelf hoe je het kunt oplossen, op jouw eigen unieke manier. Voor altijd!

Preventie en re-integratie hulp bij organisaties

De MatriXmethode wordt ook steeds vaker preventief, ter voorkoming van uitval, door verschillende organisaties ingezet. Ook wordt de methode regelmatig als startpunt gebruikt bij een re-integratietraject.

Om nieuwe wegen in te kunnen slaan, heb jij ruimte in je hoofd nodig. Ruimte om oude wegen een plek te geven en ruimte om energie te kunnen steken in het nieuwe pad van de toekomst. Daarom is het belangrijk dat iemand die ziek is (geweest) eerst het gedoe in zijn hoofd opruimt, voordat er aan een re-integratietraject begonnen wordt.

Het duurzame effect van de MatriXmethode

Door middel van coaching met de MatriXmethode, leren mensen in korte tijd de regie terug te pakken over het eigen brein.

De MatriXmethode is een effectieve en duurzame manier om van veel problemen af te komen, zonder over de inhoud van het probleem te hoeven praten. Jij hebt de regie in handen.

Omdat jij het ook anders kan!

*Ben je enthousiast geworden over de MatriXmethode? Nog meer informatie kun je vinden op: https://matrixmethode.nl/methode

Meer lezen

Overzicht kwijt, druk hoofd, uit balans of overspannen?

Wat is Motiverende Gespreksvoering?

Wat is Motiverende gespreksvoering? Motiverende Gespreksvoering is een manier van gesprekken voeren waarin het gaat over jouw veranderwens. Denk hierbij aan afvallen, stoppen met roken,

Lees verder »
Wat is NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)?

Wat is NLP?

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren? NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en wordt ook wel de wetenschap genoemd die zich bezighoudt met het bewust maken

Lees verder »

1 gedachte over “Wat is de MatriXmethode nou?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *