Wat is Motiverende Gespreksvoering?

Overzicht kwijt, druk hoofd, uit balans of overspannen?

Interessant? Deel het artikel met jouw netwerk!

Wat is Motiverende gespreksvoering?

Motiverende Gespreksvoering is een manier van gesprekken voeren waarin het gaat over jouw veranderwens. Denk hierbij aan afvallen, stoppen met roken, een andere baan of andere onderwerpen die jij graag anders zou doen.

De ambivalentie, het dubbele gevoel of de tegenstrijdigheid die iemand ervaart, speelt vaak een grote rol in het “niet veranderen”. Aan de hand van specifieke gesprekstechnieken help ik jou om deze ambivalentie op te lossen en concrete stappen te zetten richting de verandering die jij wil zien.

Intrinsieke motivatie

Motiverende Gespreksvoering vermindert weerstand tegen verandering en versterkt de intrinsieke motivatie voor verandering. Het versterken van jouw zelfvertrouwen en het ontlokken van zelfmotiverende uitspraken is een belangrijk onderdeel van Motiverende Gespreksvoering. Hierdoor wordt jouw zelfvertrouwen en drive gestimuleerd, waardoor je gemakkelijker in beweging zal komen. De eerste stap naar de verandering is gezet!

Meer lezen

Wat is NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)?

Wat is NLP?

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren? NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en wordt ook wel de wetenschap genoemd die zich bezighoudt met het bewust maken

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *